Betaalbare kunstwerken
Bekijk de kunstwerken uit de tentoonstelling CONTRAST en ontdek welke kunstenaar het gemaakt heeft. In de tekst onder ieder werk vindt je informatie zoals de afmeting, het materiaal en de prijs. Ben je interesseert in een werk? Dan kun je contact opnemen met de kunstenaar door te klikken op zijn of haar portretfoto en je komt op zijn of haar website terecht.
Hans van der Heul
In de wereld vol verlangen naar steeds meer spektakel
heeft Hans de behoefte de wereld door zijn schilderij even op stil zet te
zetten. In een herkenbare figuratieve stijl schildert hij mensen die
aantrekkingskracht op hem hebben. Hij schildert een moment alsof een film op
pauze is gezet. Juist om voor de kijker de wereld even te verstillen.
Saskia Lensink
Saskia Lensink woont in de stad en geniet van plekken waar je rust kunt vinden in de drukte. Zij stapt op de fiets en binnen no time omringt ze zich met groen. Eenmaal daar blijft ze staan en schildert wat zij ziet. Haar ervaring is dat hoe langer je ergens naar kijkt hoe meer je gaat zien. Grijstinten krijgen gaandeweg steeds meer kleur en contrasten worden steeds duidelijker zichtbaar.
Liselore van der Heijden
Liselore haar werk is een weergave van het moment van voelen voordat je een gevoel met woorden betekenis geeft. Iets dat in je leeft, de abstracte binnenwereld noemt zij dat. Een gevoel kan kleuren en contrast hebben omdat je meerdere ervaringen erbij betrekt. Het kan gaan om een licht gevoel en/of een zwaar gevoel. Als je die bij elkaar brengt komt alles in balans net als de contrasten op haar schilderijen.
Jim Gijbels
Sinds jonge jongen was Jim al gefascineerd door voertuigen en tekent hij alles wat wielen heeft. De tekeningen zijn inmiddels getransformeerd tot kleurrijke schilderijen! Treinen en trams veranderen door de jaren heen. Het moet allemaal steeds moderner. Maar voor Jim blijft de schoonheid van de oude modellen hem boeien, waarom moet toch altijd alles beter als het al zo mooi is?
Amet Laza Munoz
Amet Laza is een Cubaanse kunstenaar en zijn land is onderwerp in zijn kunst. Hij gebruikt duidelijke lijnen en heldere kleuren om zijn gevoel tot uitdrukking te brengen over de huidige politieke situatie op Cuba. Hij is niet bang zijn gedachtes te verbeelden over machtsstructuren, gender en discriminatie; het zijn slechts enkele voorbeelden van de vele thema's die Laza aan de kaak stelt in zijn sociaal kritische werken.
Fleur Carlier
Fleur weet met haar schilderingen 'het laagje' tussen de huid en het skelet van de mens te vangen. Dit kun je het gevoel noemen, een ziel of een bepaalde energie. Het gaat bij haar vooral om het tonen van beiden kanten van het menszijn, het mooie zoals verliefdheid maar ook pijn. De figuren in haar werk lijken te dromen en te zweven. Ontstaan uit natte verf die over het papier vloeit. Zo weet zij het gevoelsleven betekenis te geven.
Nina Warnink
Wie de werken van Nina bekijkt treedt een mysterieuze wereld binnen. Zeeën, bossen en duinen zijn geschilderd in bedwelmende kleuren: het heeft iets onheilspellends maar tegelijkertijd wil je deze landschappen verder gaan ontdekken!
Rik van der kooi
De pracht van de natuur en de verdrukking ervan door de mens; het is een oneindige bron van inspiratie voor Rik. In zijn tekeningen lijken deze twee uitersten elkaar in een houdgreep te houden. Tekent hij het einde der tijden of juist een nieuw begin
Victoria Soto Madrid
In kleurrijke schilderijen onderzoekt zij menselijke emoties. Haar stijl is vrolijk, exotisch en heel herkenbaar! Zij haalt inspiratie uit iconische schilderijen en leeft bijna met haar helden (schilders die haar voorgingen) mee. Je ziet aan haar werk dat schilderen ook haar levenslust is wat ook deels de kracht van haar werk is.
Sonya wilson
Je mag zijn wie je bent! Dat is een statement voor Sonya dat voorop staat. Zij schildert mensen die haar in het voorbijgaan opvallen. Zij worden uniek met hun kleurenpracht en de kracht die ze uitstralen. Je kunt bijna niet om het figuur heen die zij op het doek tot leven brengt. Laat je inspireren door haar werk en durft te zeggen; ik ben wie ik ben.
Netty Gelijsteen
Netty haar werk brengt twee werelden bij elkaar die ver van elkaar af lijken te liggen. Die van het dagelijks leven en de politiek. Waar beslissingen worden genomen die soms weinig rekening lijken te houden met de menselijke maat. Netty gaat op een speciale manier te werk waarbij de focus op de persoon voorop staat voor het uiteindelijke resultaat. Tijdens het tekenen kijkt ze alleen naar de persoon en niet naar het doek. Dit noem je blind tekenen. De tekeningen borduurt zij daarna op textiel met patronen uit verschillende culturen. Ze borduurt de tekening zodanig dat het met de stof overeenkomsten en verschillen vertoont.
Els van Bosbeke
Als reportagemaker en portretfotograaf weet zij de identiteit van het onderwerp te vatten in licht en schaduw. Els van Bosbeke 'You are unique. Children will not remember you for the material things you provided but for the feeling that you cherished them.'
Sandra Minten
Sandra
is een documentaire fotograaf die een onderzoek doet naar de leefomgeving en gewoontes van mensen die niet
binnen de norm vallen. Dit doet ze om ze dichterbij ons te brengen. Haar doel is verbinden en
zoeken naar gemeenschappelijkheid in plaats van naar een verschil. Een expositie ziet zij ook als een mooie tussenruimte
waarbij via haar werk die twee
werelden kunnen samenkomen.
Dylan van Vliet
Dylans werk is ontstaan uit een behoefte om zijn pure zelf te laten zien. Met kwetsbaarheden die onderdeel zijn van een psychische aandoening maar ook een kracht tonen omdat zij zich zo open mogen laten zien. Toen hij begon stelde hij zich de vraag; hoe laat ik anderen deel uitmaken van mijn leven zonder over mezelf te liegen? Zo begon hij zijn ware zelf te tonen. En zag hij zijn angsten onder ogen in een voor hem angstige wereld. Het project is een zoektocht naar gevoeligheid en acceptatie.
Maarten de Mink
De hypnotiserende tekeningen dwingen je bijna om bekeken te worden. De meanderende vormen leiden je door een wereld van figuratie en abstractie. Van licht naar donker en hard naar zacht. De beelden die hij creëert vindt hij in mode en reclamebladen waarin massaproductie de overhand heeft. Je ziet die beelden niet letterlijk, maar je krijgt wel een indruk wat overproductie met ons kan doen. In zijn werk uit zich dat in een explosie van spullen om ons heen.
Nynke Brandsma
In Nynke haar werk spelen thema's rondom identiteit een belangrijke rol. Zo maken de plaats waar je geboren bent en de omgeving waar je opgroeit veel uit hoe jij je ontwikkelt en wie je bent. Iedereen heeft kwaliteiten en kwetsbaarheden en als je die durft te tonen is dat een kracht. Nynke probeert door haar beelden deze kwetsbaarheid te tonen en mensen aan te moedigen om minder te oordelen.
Femke Moedt
Femke
maakt werk waar zijzelf en ook andere mensen om haar heen mee worden geconfronteerd. Tijdens de lockdown
kwam zij quotes op muren en andere objecten tegen die zo ver afstaan van de vrijheid die je zou willen
ervaren als mens. Zij heeft dit bijzonder simpel
en krachtig op het doek gezet waarbij je de vervreemding die zij ervaarde ook meemaakt.
Laurence Rivest
Laurence
is kunstenaar en Graphic designer. Ze creëert graag met gerecyclede materialen
en maakt nieuwe stedelijke contexten.
Inspiratie haalt ze uit verlaten plekken of details die ze in de stad ziet. Ze legt ze vast met haar camera
en met kleur en materiaal vestigt ze de aandacht
op datgene dat je op het eerste gezicht niet zag. Met haar werk zet Laurence
deze plekken in een nieuw licht.
Elke Kunneman
Elke haar werk is een onderzoek naar licht. Een thema waar zij zich al haar hele leven mee bezig houdt. Licht is iets abstracts maar zonder licht zien we geen kleuren, het verrijkt onze wereld. In haar werk verbeeldt zij die kracht van kleuren en vormen vanuit de focus op licht. Nieuwe krachtige iconische en grafische werken komen hieruit voort.
Kyra Cramer
Kyra Cramer brengt graag de toeschouwer op een ander spoor door hedendaagse objecten te verweven met contrasterende materialen. Het is bijna een spel tussen oude materialen en absurde hedendaagse functionele- en non-functionele objecten. Hiermee raakt zij actuele thema's als onze menselijkheid, dierenwelzijn en behoud van onze biodiversiteit op een humoristische manier.
Jessemijne Berg
Jessemijne Berg gebruikt bijzondere technieken om met acryl te werken. Ze laat de kleuren in elkaar over vloeien en zo ontstaan er prachtige organische vormen, die aan landschappen doen denken.
Kunst gemaakt door de leerlingen van de Rosa Boekdrukkerschool uit Amsterdam West
Vier klassen van de Rosaboekdrukker basisschool hebben kunstwerken gemaakt geïnspireerd op het thema Contrast. Samen met de leraren hebben ze besproken wat Contrast voor hen betekent en zo ontstonden de volgende ideeën:
Schone wijk versus vieze wijk: Een maquette met huisjes gemaakt met doosjes en daar tussen zie je de straten. Een deel van de wijk is schoon een deel vies. In de maquette hebben ze ook geschreven wat ze wenselijk vinden in de buurt zoals o.a. betaalbare huizen. Ook zijn er twee wereldbollen gemaakt, een milieuvriendelijke versus een vieze wereld.
Samenzijn versus alleen: Samen is zoveel leuker dan alleen. Er zijn diverse kunstwerken gemaakt in dit thema.
Contrast in kleding: Iedereen draagt verschillende kleding, anders zou het saai zijn. De poppetjes zijn gemaakt van klei en staan in een kring en houden elkaars hand vast.
Expo Grenzeloze fantasie
Bekijk de kunstwerken uit de expositie Grenzeloze fantasie en ontdek welke kunstenaar het gemaakt heeft. De details van de kunstwerken, zoals afmeting, materiaal en prijs staan onder het werk beschreven. Als je meer wilt weten over het kunstwerk, het wilt bezichtigen en of kopen klik dan op de portretfoto van de kunstenaar en je komt op zijn of haar website terecht.
Rik Van Der Kooi
Rik ontvlucht de stad om inspiratie te vinden. Hij zoekt de stilte op, waar hij veel antwoorden vindt en ideeën opdoet. In zijn werk zie je een figuur in een omgeving die leeg lijkt, maar waarin ook een stroom van kleuren en vormen op het figuur afkomen. Misschien is het wel een zelfportret van de kunstenaar in ontwikkeling. Op zoek naar nieuwe manieren van expressie in inkt en waterverf. Niet op de vlucht maar om de toekomst te trotseren.
Hanae Sasaoka
De collages van Hanae zijn gebaseerd op de beroemde Japanse Chōjū-jinbutsu-giga (Vertaling: dieren-persoon-karikatuur) rollen. De dieren met menselijke lichamen die aan het rond dartelen zijn lijken verdacht veel op hoe wij als mensen zijn. In deze huidige tijd kunnen wij ons ook verschuilen achter een karakter dat wij willen zijn. Het is moeilijk te doorgronden welke emoties er echt zijn.
Max Schulze
Max schildert fragmenten die fotografisch lijken vastgelegd. Zijn composities voor zijn werk vindt hij door collages te maken van gevonden foto's. De figuren en elementen representeren zowel de zwakheden als krachten van mensen. Terwijl men die misschien wel het liefst maskeert. Door middel van snelle lijnen en penseelstreken ervaar je een suggestie van een verhaal waarin alles een rol heeft, van decorstuk tot dier.
Nynke van Zwol
Als je maar één alfabet kent, dan oogt Oud-Grieks of Arabisch als een betovering van symbolen. Nynke heeft haar eigen tekens gecreëerd die verwijzen naar taal. De betekenis, die kan de toeschouwer zelf bepalen. Het is een spel tussen toeschouwer en kunstenaar: het publiek wil het liefst begrijpen wat er staat en Nynke maakt haar eigen verhaal. De manier waarop de symbolen zijn neergezet, is variabel. Ze kunnen geïnspireerd zijn op oude Japanse rollen, van boven naar beneden geschreven. Maar ook lijken op een Middeleeuws manuscript, voorzien van illuminaties. Deze variaties zorgen voor een magisch gevoel.
Prijs voor vier in één lijst € 600,00 / Prijs per los werk, zonder lijst, met zwart passe par-tout € 150,00
Pam Wessels
Pam neemt de toeschouwer in haar landscape serie mee naar een plek die dicht bij haar is maar ook ver weg. De kleuren, structuren en diepte creëren de plek die Pam louter kent uit de verhalen van haar voorouders. Pam schildert vanuit haar persoonlijke gevoel over hoe zij denk dat het er daar was.
Philo Ouweleen
Sprookjes, mythen, legendes en sagen. In de Westerse wereld zijn deze verhaalvormen en hun magie nagenoeg verdwenen. In Japan zijn deze verhalen nog steeds verweven met het dagelijkse leven. De mythen zijn een inspiratiebron voor de hedendaagse films, strips en muziek in het land. Japan is een land waar oude tradities nog heel zichtbaar zijn en de magie van oude volksverhalen en sprookjes levendig wordt gehouden. Philo laat je in haar werk kennis maken met deze bijzondere verhaalvormen en wellicht kun je de magie zelf ook voelen.
Jessemijne Berg
Langzaam druppelt de verf op het doek, gegoten. Soms gegoten met een intentie of gewoon overgelaten aan het lot. Jessemijne creëert de ene keer bewust een herinnering aan een plek. Andere keren laat ze het over aan de verf en kijkt ze wat er ontstaat en welk verhaal en fantasie dit bij haar oproept. Jessemijne daagt je uit je eigen fantasie de vrije loop te laten. Zie je een strand of zie je een portaal naar een andere wereld? Ontdek de werelden die Jessemijne creëert met haar verf en laat je meevoeren in je eigen fantasie.
Rolanda Jongerius
Rolanda opent een sprookjesboek voor je. Ze neemt je mee in de verschillende magische verhalen en avonturen die de hoofdpersoon uit haar boek beleeft. Je gaat op ontdekkingstocht langs mysterieuze wezens en fabeldieren. Rolanda wil met haar werken een nieuwe realiteit creëren. Soms voelt de echte wereld zwaar of benauwend en zoek je een uitweg in je fantasie. Rolanda deelt graag haar fantasiewereld met jou.
Bastiaan Mellink
Fantasie opent deuren naar nieuwe inzichten. Bastiaan nodigt je uit om je geest te prikkelen met zijn doeken. Je eigen verbeelding trainen met uitvogelen wat je ziet of wat of wat de werken je proberen te vertellen. Bastiaan speelt naast kleur ook met de textuur van de verf. In de compositie zie je een verstilde actie. Bekijk de werken van diverse kanten voor nieuwe inzichten en perspectieven. Ontdek en verwonder!
Inge Prins van Wijngaarden
Inge speelt met wat je kunt zien in toevallig ontstane vormen. Dit noem je pareidolia. Een vorm van illusie waarbij je herkenbare dingen meent waar te nemen. Een bekend voorbeeld is het zien van een gezicht in de maan. Met de kleuren harmonie en structuur in haar werk, versterkt zij de illusie dat de vormen 'iets betekenen'.
Met het knopen werk speelt zij ook met wat je denkt wat 'hoort'. Knopen horen aan een blouse of jeans, maar door het samenvoegen van honderden knopen ontstaat er een nieuw beeld. Als je er langer naar staart, vergeet je zelfs de functie van de knopen en wordt het een beeld op zich.